Nieuws
04 mei 2011 - Ron Smeets

HTC start Gingerbread update voor Desire HD en Incredible S

Op de support site van HTC Europa zijn vandaag twee hoopgevende 'Gingerbread' berichten verschenen voor eigenaren van een Desire HD of een Incredible S.

De Taiwanese fabrikant zegt daarin namelijk dat de uitrol van de Gingerbread (Android 2.3.3) voor deze beide toestellen gestart is. Daarmee lost HTC dus haar eerdere belofte in dat Gingerbread voor deze toestellen in Q2 van dit jaar beschikbaar zou komen.

De updates zullen automatisch, over-the-air, aan de toestellen aangeboden worden. Wanneer welke landen en modellen (sim-lock en/of simlock vrij) precies aan de beurt zijn is nog niet bekend, maar online, of diverse fora en twitter, zijn al genoeg berichten te vinden van HTC Desire HD en/of Incredible S eigenaren die de update al ontvangen hebben. Mochten er al Nederlandse of Belgische lezers zijn die de update al ontvangen en/of geinstalleerd hebben, dan 'hoor' ik natuurlijk graag jullie ervaringen. Reageer maar.

UPDATE (15u05): Cowboy Marc heeft nog een HTC Desire HD (simlock vrij) en hij is op dit moment de update aan het downloaden. Deze is in totaal zo'n 100MB groot dus het is verstandig om hem via WiFi binnen te halen. Dat is niet alleen sneller, maar voor sommige abonnementen wellicht ook goedkoper ;-) Overigens zal Marc zijn eerste ervaringen met Gingerbread op de HTC Desire HD over enkele uren (bij de reacties) toevoegen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.