Entertainment
08 februari 2011 - Ron Smeets

HTC stapt ook in Mobile Gaming voor smartphones

Onlangs presenteerde Sony de PlayStation Suite, een gloednieuw mobiele games platform voor Android en de Xperia Play die aanstaande zondag officieel onthuld wordt in het bijzonder.

HTC heeft nu ook een belangrijke stap gezet in de wereld van Mobile Gaming voor smartphones, zo meldt de Wall Street Journal. De Taiwanese fabrikant zou namelijk 40 miljoen dollar geinvesteerd hebben in OnLive, een ontwikkelaar van 'Cloud Gaming' voor smartphones.

Volgens een woordvoerder van OnLive zal het bedrijf door de investering van HTC de Taiwanese fabrikant gaan helpen met de ontwikkeling en exploitatie van spelletjes op smartphones. Daarnaast gaat HTC ook het Londense Saffron Digital overnemen, een content ontwikkelaar en exploitant voor mobiele platformen. Daarmee is nog eens zo'n 48.6 miljoen dollar gemoeid.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.