Nieuws
15 februari 2011 - Ron Smeets

HTC stapt met de Flyer ook op de 'tablet trein'

Het was te verwachten en vanochtend is het dus ook daadwerkelijk gebeurd. Na ruim een half jaar de kat uit de boom gekeken te hebben heeft HTC uiteindelijk ook een Tablet gelanceerd.

De HTC Flyer, waarvan de afgelopen weken al enkele kiekjes en specs opdoken, heeft een 7 inch display. Opvallend is dat de HTC Flyer, dankzij HTC Scribe, ook met een stylus te bedienen is. "Een digitale inktinnovatie waardoor notities nemen, contracten ondertekenen, tekeningen maken of schrijven op een webpagina of foto eenvoudiger en natuurlijker aanvoelt", aldus HTC.

Dat klinkt leuk en dat zullen we later dus zeker ook even gaan uitproberen als we de hands on video maken.

Qua specs heeft de HTC Flyer onder andere een 1.5 GHz processor (geen dual core), 3G (HSPA+) support, Android 3.0 (Honeycomb) met Sense UI en diverse nieuwe diensten zoals HTC Watch (een nieuwe video service) en OnLive, een cloud-gebaseerde mobiele game service. De HTC Flyer heeft, net als de Desire S, een aluminium unibody en hij al vanaf Mei in de Nederlandse winkels gaan verschijnen. De prijs is op dit moment nog niet bekend. Meer informatie volgt later.  HTC-Flyer-Front-Back-Side-a HTC-Flyer-Back-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.