Toestellen
01 april 2009 - Ron Smeets

HTC Snap gepresenteerd

HTC heeft vandaag, zoals verwacht, tijdens de CTIA Wireless een nieuwe Windows Mobile Smartphone aangekondigd. De HTC Snap (voorheen 'Maple') is een mid-range candybar model met een volledig qwerty toetsenbord.

Verder wordt de HTC Snap voorzien van een 2 megapixel camera, 2.4 inch QVGA display (geen touchscreen), Bluetooth, (A)GPS, WiFi, Windows Mobile 6.1 Standaard.

De HTC Snap is het eerste toestel van HTC dat beschikt over het innovatieve Inner Circle-concept. Hiermee kunnen gebruikers met één druk op de speciale 'Inner Circle-knop', e-mail van geselecteerde contactpersonen categoriseren. Berichten van de personen uit de 'inner circle' van de gebruiker worden gegroepeerd en automatisch naar boven geschoven. Hiermee kan altijd direct gereageerd worden op e-mails van belangrijke contactpersonen. HTC speelt hiermee in op het feit dat mensen tegenwoordig overspoeld worden door e-mails en het lastig vinden hier prioriteit in aan te brengen.

De Snap zal nog voor de zomer in de winkels liggen en krijgt een adviesprijs van 329 Euro (zonder abonnement).

De volledige specs:
- Afmetingen: 116,6 x 61,5 x 11,9 mm
- Gewicht: 120 gram
- Netwerken: WCDMA / HSDPA: 900/2100MHz GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900 MHz
- Besturingssysteem: Windows Mobile 6.1 Standard
- Scherm: 2,4 inch QVGA
- Camera: 2.0 MP met video
- Intern geheugen: 256 MB ROM; 192 MB RAM (met slot voor MicroSD-kaart)
- Bluetooth 2.0 met EDR
- Draadloos: WiFi 802.11b/g
- GPS: GPS/AGPS
- Interface: QWERTY-toetsenbord met jog ball
- Batterij: 1500mAh Lilon
- Gesprekstijd: GSM: tot 8,5 uur/ WCDMA: tot 5 uur
- Standby-tijd: GSM: 15,8 dagen/ WCDMA: 20 dagen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.