Accessoires
20 februari 2014 - Ron Smeets

HTC Smartwatch in Barcelona te zien?

Nog niet zo lang geleden werd al bekend dat HTC aan enkele wearable gadgets, waaronder ook een smartwatch, werkt. Die zouden later dit jaar in de winkels moeten verschijnen.

Bloomberg meldt nu dat de Taiwanese fabrikant het eerste resultaat van die ontwikkelingen, een smartwatch, mee naar Barcelona (MWC) neemt. Helaas zal dat gadget niet aan de hele wereld getoond gaan worden, zo luiden de berichten.

HTC zou in Barcelona alleen providers een kijkje in haar wearable toekomst willen geven. Het is de eerste van drie smartwatches die HTC op dit moment ontwikkelt. Het prototype dat mee gaat naar Barcelona is gebaseerd op de Qualcomm Toq (foto hieronder). HTC zou ook nog werken aan een 'Google Now smartwatch' en een smartband die ook als muziekspeler dienst doet, maar die gadgets zijn dus niet in Barcelona te zien. 

Bloomberg zegt de informatie gekregen te hebben van een betrouwbare, anonieme, bron. HTC zelf onthoudt zich, zoals verwacht, van elk commentaar betreffende nog niet officieel gepresenteerde producten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.