Geruchten
03 december 2015 - Ron Smeets

HTC smartwatch gerucht steekt de kop weer op De One Watch zou begin 2016 gepresenteerd worden

De inmiddels beruchte internet lekbron Evan Blass heeft vannacht het gerucht de wereld in geholpen dat HTC binnenkort een smartwatch gaat onthullen. In een tweet zegt hij letterlijk dat de Taiwanese fabrikant in februari met een One watch op de proppen gaat komen. Wellicht, maar dat wordt niet gezegd, zou dat dan tijdens het Mobile World Congress, kunnen gebeuren.

Specs of afbeeldingen van de HTC wearable zijn er nog niet, maar het is zeker niet de eerste keer dat dit gerucht de kop op steekt. Eerder werd al gespeculeerd dat het slimme Taiwanese horloge een rond design heeft en voorzien zou zijn van Android Wear en een scherm met een resolutie van 360 x 360 pixels. Andere geruchten meldden echter dat HTC ook zou werken aan een eigen besturingssysteem voor de smartwatch.

https://twitter.com/evleaks/status/672252259166720000?ref_src=twsrc%5Etfw

Of HTC al dan niet van plan is om een smartwatch op de markt te zetten is iets waarover, ook door de fabrikant zelf, al bijna twee jaar gespeculeerd wordt. Op sommige momenten had het zelfs iets weg van een welles-nietes discussie. HTC riep begin 2014 dat de fabrikant voor het eind van dat jaar met een wearable op de proppen zou komen. Enkele weken daarna, op het MWC in Barcelona, zou een prototype al te zien zijn geweest. In de maanden daarna werd die uitspraak in het geruchtencircuit en door HTC zelf echter net zo vaak ontkracht als bevestigd. Uiteindelijk is de eerste echte wearable inderdaad verschenen, maar dat was een VR Headset, de HTC Vive. In de tussenliggende periode dook ook de HTC Grip, een smartband, op. Die zou dan weer wel en vervolgens ook weer niet uitgebracht worden. De laatste geruchten spraken over 2016. En nu duikt dan dus weer het smartwatch gerucht op. We zullen het wel zien, ergens in februari.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.