Nieuws
23 januari 2011 - Ron Smeets

HTC: "Smartphone verkopen en omzet verdubbelen in Q1 2011"

De afgelopen weken hebben Samsung en LG al hun ambitieuze smartphone verwachtingen voor 2011 wereldkundig gemaakt. HTC hield zich een beetje op de vlakt, tot nu dus.

Vijdag heeft de Taiwanese fabrikant namelijk geroepen dat men in het eerste kwartaal van 2011 een verdubbeling van zowel het aantal verkochte toestellen als de omzet nastreeft, vergeleken met een jaar geleden.

Als HTC die verwachting waar wil maken dan zullen de Taiwanezen de komende drie maanden (januari meegerekend natuurlijk) zo'n 8.5 miljoen Smartphones aan de man (en vrouw) moeten gaan brengen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.