Geruchten
30 mei 2010 - Ron Smeets

HTC Smart2 op komst?

De HTC Smart, die al een tijdje in de winkels ligt, was de eerste 'low-end' smartphone van de Taiwanese fabrikant. Voorzien van haar eigen 'Brew' OS (met Sense UI), een touchscreen display en vriendelijk prijskaartje (169 Euro) speelt HTC in op de wens van mobiele telefoonkopers die wel het 'smartphone' gevoel willen hebben maar daarvoor niet teveel willen betalen.

Als we de geruchten mogen geloven dan zou HTC momenteel werken aan een opvolger, of broertje, van de Smart, vooralsnog Smart2 genoemd.

Ook dat toestel moet in de lagere prijsklasse gaan vallen maar er wordt gesproken over twee nieuwe features waarvan er eentje voor smartphones zeer welkom is: WiFi. De tweede nieuwe functie zou de OFfice Suite zijn. Daarmee kunnen (o.a. Word en Excel) documenten geopend en bewerkt worden.

Volgens de geruchten zou de HTC Smart2 ergens in de komende maanden geintroduceerd gaan worden. Over de prijs wordt gezegd dat hij in India minder dan RP 10.000 zou gaan kosten (ca. 175 Euro) Er zijn nog geen afbeeldingen of (spy)pics van de HTC Smart2 gespot (foto hieronder is van de Smart). We zullen dus moeten afwachten om erachter te komen in hoeverre dit gerucht juist zal blijken te zijn. HTC-Smart-Pink1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.