Nieuws
31 juli 2012 - Ron Smeets

HTC sluit kantoor in Seoul vanwege tegenvallende verkopen

HTC heeft de afgelopen 9 maanden nogal wat moeten inleveren van de enorme groei die de Taiwanese fabrikant in de twee jaar daaraan voorafgaand meemaakte. Een van de landen waar de resultaten in het bijzonder tegenvallen is Zuid Korea.

De meeste smartphone kopers kiezen daar natuurlijk voor een Samsung of LG, de lokale merken. Omdat HTC er niet (meer) in slaagt voldoende Koreanen te bewegen een HTC te nemen heeft de fabrikant nu besloten haar kantoor in Seoul te sluiten.

De Zuid Koreaanse mobiele telefoonmarkt wordt vrijwel volledig, voor 90%, gedomineerd door lokale fabrikanten zoals Samsung, LG en Pantech. HTC, maar ook de andere grote merken zoals Nokia en Sony, komen er gewoonweg niet aan te pas.

Wat er met het personeel gaat gebeuren wordt nog niet gezegd maar HTC moedigt hen wel alvast aan te solliciteren op andere vacatures binnen het bedrijf. De kans is dus groot dat de Taiwanese fabrikant, net als in Brazilië, wel nog een 'after-sales' unit zal blijven bemannen in Zuid Korea. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.