Nieuws
17 augustus 2011 - Ron Smeets

HTC sleept Apple (wederom) voor de rechter

Ja hoor, hier is weer een juridische strijd die opnieuw oplaait. Dit keer ligt Apple met HTC in de clinch. En dat is niet voor het eerst. Het lijkt wel alsof de hele telecomwereld met elkaar overhoop ligt.

Enfin, de Taiwanese fabrikant heeft besloten Apple aan te klagen wegens de schending van een drietal patenten betreffende 'draadloze technologiën'. Twee patenten zijn onlangs pas, met een overname, in het bezit gekomen van HTC, de derde stamt uit eigen 'keuken'.

Leuk detail, net als Apple dat claimt in de ruzie met Samsung is ook HTC op zoek naar een importverbod op Apple producten. In dit geval gaat het om Macintosh computers, de iPad's, iPhone's en iPod's in de VS. Zo ongeveer de hele productlijn van Apple dus. Wordt ongetwijfeld vervolgd en zoals altijd lachen de juristen en advocaten zich weer de ballen uit kun broek ;-) KASSA!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.