Geruchten
17 maart 2011 - Ron Smeets

HTC Shooter (Pyramid) heeft mogelijk een dual core processor

In Barcelona zei HTC nog dat het implementeren van dual core processoren in smartphones op dit moment geen meerwaarde oplevert. Die uitspraak was natuurlijk grotendeels ook ingegeven door het feit dat HTC op het Mobile World Congress (nog) geen toestel met dual core processor kon presenteren.

De afgelopen uren zijn benchmark testresultaten opgedoken van de nog onbekende HTC Shooter, waarschijnlijk hetzelfde toestel als de HTC Pyramid die gisteren al opdook. Volgens de nieuwe geruchten zou dit toestel dus een dual core processor hebben.

In die tests is de Shooter / Pyramid naast enkele andere dual core smartphones gelegd (o.a. de LG Optimus 2X Speed) en als je de resultaten bekijkt dan wordt wel duidelijk waarom HTC nog geen meerwaarde ziet in de dual core technologie. Ze bakken er, met de Shooter, namelijk nog maar bar weinig van. Daarbij moet ik natuurlijk wel direct ook zeggen dat het geteste toestel waarschijnlijk een pre-productie prototype is met software die nog niet final zal zijn.

Hoe dan ook, de resultaten (zie de grafiekjes hieronder), gecombineerd met de uitspraken van HTC in Barcelona, wekten bij mij in ieder geval wel de indruk op dat de knappe koppen bij HTC nog wat werk te verzetten hebben voordat ze een concurerend dual core toestel op de markt kunnen brengen. En ja, dan hebben de Taiwanezen inderdaad gelijk: "Op dit moment heeft een HTC met dual core processor nog geen meerwaarde".

HTC-Shooter-Pyramid-Dual-Core-Tests-a HTC-Shooter-Pyramid-Dual-Core-Tests-b HTC-Shooter-Pyramid-Dual-Core-Tests-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.