Geruchten
25 maart 2014 - Ron Smeets

HTC Sense 6 update ook voor 'oudere' HTC's

De verwachting is dat HTC later vandaag niet alleen de nieuwe HTC One zal onthullen in Londen, maar ook de nieuwste versie van de Sense UI; Sense 6 om precies te zijn.

Zoals bij alle nieuwe versies van firmware en custom UI's rijst meteen de vraag of, en zo ja wanneer, die nieuwe software ook naar de huidige, of 'oudere', toestellen zal komen. Welnu, als de geruchten kloppen dan is (een deel van) het uitrolschema uitgelekt.

Volgens Llabtoofer wordt HTC Sense 6 in mei of juni al uitgerold naar de oude HTC One. Een maand later, in juni of juli, zijn dan de HTC One Max, One Mini, de dual sim versie van de eerste HTC One en de Butterfly S aan de beurt. Alle andere, nog oudere, modellen staan vooralsnog niet op de planning voor een Sense 6 upgrade. Denk aan de HYC One X, One X+, One S, maar ook de Desire700 en One XL staan bij de 'achterblijvers. Hieronder staat een matrix, die afkomstig zou zijn van HTC, waarin het update schema te zien is.

Een grotere, beter leesbare, versie van de afbeelding kun je hier downloaden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.