Toestellen
14 september 2011 - Ron Smeets

HTC Sensation XE onthuld

HTC heeft zojuist de opvolger of 'grote broer' van de HTC Sensation onthuld. De HTC Sensation XE wordt de eerste high-end smartphone van de Taiwanese fabrikant met Beats Audio en is ook qua specs ietwat beter uitgerust.

Zo krijgt hij een 1.5GHz Qualcomm Snapdragon dual core processor (was 1.2GHz), een 1730mAH accu (was 1520mAh en 4 GB intern geheugen (was 1GB).

Verder lijken de specs nagenoeg identiek aan die van de huidige Sensation; Android 2.3, Sense 3.5, 768MB RAM, een 8 MP camera met full HD (1080p) video opname functie, LED flitser, een VGA camera aan de voorzijde en hetzelfde 4.3 inch SLCD display. WiFi, GPS, quad-band GSM en UMTS/HSPA support zijn natuurlijk ook allemaal weer aanwezig. De prijs van de HTC Sensation is nog niet bekend gemaakt maar dat zal wel rond de 600 Euro liggen, net als de 'eerste' Sensation toen die op de markt kwam. Het is de bedoeling dat de HTC Sensation XE nog dit jaar, vermoedelijk vaanf oktober, in de Europese (en Nederlandse) winkels zal liggen.

HTC-Sensation-EX-a HTC-Sensation-XE-b HTC-Sensation-XE-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.