Toestellen
12 april 2011 - Ron Smeets

HTC Sensation, mét dual core processor, onthuld

Zojuist is in Londen, op een speciaal daarvoor georganiseerde persbijeenkomst, de HTC Sensation onthuld. Een toestel dat de afgelopen weken al regelmatig, aanvankelijk onder de naam Pyramid, opdook in de diverse geruchtencircuits en waarover tot vanmiddag nog driftig gespeculeerd werd.

Het eerste dat opvalt is de aanwezigheid, toch dus, van een 1.2GHz dual core processor. De HTC Sensation wordt daarmee dus de eerste dual core (Android) smartphone van de Taiwanese fabrikant. Doordat het toestel ook is uitgerust met een 4.3 inch SLCD touchscreen qHD display (16:9, 540 x 960 pixels) en de 8 megapixel camera Full HD (1080p) video opnamen kan maken kun je de HTC Sensation met recht als opvolger van de Desire HD zien.

Doordat de beeldverhouding van de HTC Sensation, ten opzichte van de Desire HD, ietwat gewijzigd is, is het toestel ook iets smaller en zou het beter in de hand moeten liggen.

HTC Sensation algemeen

Bij het ontwerp heeft HTC weer gekozen voor een zogenaamde 'unibody' (eerste foto hieronder). Helaas heb ik het toestel nog niet zelf in mijn handen kunnen houden dus kan ik nog niet zeggen of hij net zo degelijk aanvoelt als zijn voorganger, de Desire HD.

HTC heeft met de introductie van de Sensation ook weer enkele vernieuwingen en aanpassingen in HTC Sense, de eigen User Interface van de Taiwanese fabrikant, onthuld. Zo introduceert HTC een gepersonaliseerde actieve ‘lockscreen’ ervaring. Deze verandert de schermbeveiliging in een real-time scherm met de belangrijkste informatie en content, zoals updates van sociale netweken, foto’s, het weer of aandeelkoersen.

Helemaal nieuw is HTC Watch, een applicatie en winkel met de nieuwste films en TV-programma's beschikbaar maakt om zowel op het toestel als op een TV of extern scherm met HDMI ingang te kijken. HTC Watch gebruikt progressieve download-technologie waardoor je video’s direct kan zien, zonder dat je moet wachten op het downloaden van de videobestanden. Met HTC Watch kun je video’s huren of kopen en op maximaal vijf verschillende HTC-toestellen bekijken.

Andere opvallende specs (een volledig overzicht vind je op de volgende pagina) zijn de toepassing van Gorilla Glass, 1GB intern geheugen dat middels een microSD kaart uitgebreid kan worden, quad-band GSM met UMTS en HSPA support, WiFi, GPS, DLNA (draadloos streamen van audio en video naar je PC of TV), HDMI aansluiting en een 1520mAh accu. De HTS Sensation meet 126.1 x 65.4 x 11.3mm (hxbxd) en weegt, inclusief de accu, 148 gram.

De HTC Sensation zal vanaf 1 juni in de winkels liggen. Letwel, aanvankelijk exclusief bij Vodafone. Hoe lang deze exclusiviteitsperiode gaat duren kon HTC Nederland op dit moment nog niet zeggen, maar tijdens het persevent in Londen werd gesproken over een beschikbaarheid in de 'rest' van Europa medio juni. De adviesprijs (los toestel) bedraagt 599 Euro (inclusief BTW).

Foto's, video's en Alle Specs

Enkele foto's:
HTC-Sensation-a HTC-Sensation-b HTC-Sensation-body1

Demovideo's van HTC zelf:

Volledige specs van de HTC Sensation:
HTC-Sensation-Specs-a HTC-Sensation-Specs-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.