Geruchten
12 april 2011 - Ron Smeets

HTC Sensation (aka Pyramid) op Vodafone site gespot

Vanmiddag, om 15u00 Nederlandse tijd, presenteert HTC in Londen een of meerdere nieuwe toestellen. Een van die toestellen, de HTC Sensation, lekte de afgelopen weken al enkele keren uit en is nu ook gespot op de online winkel van Vodafone (pagina is inmidels, 12u19, offline gehaald) in Engeland (zie screenshot hieronder).

De website geeft ook al enkele specs en het meest opvallende daarbij is dat er niet gesproken wordt over een dual core processor maar over een 'gewone' 1.2Ghz chip.

Overigens zou Qualcomm Duitsland, de maker van de processor van de HTC Sensation, eerder vandaag via twitter bevestigd hebben dat de 1.2GHz processor WEL een dual core model zal zijn. Die tweet zie ik nu niet meer in de timeline van Qualcomm Duitsland staan. Er is wel nog een screenshot van (zie de tweede afbeelding hieronder van de betreffende tweet). Op de pagina van Vodafone UK, die inmiddels dus offline gehaald is, heb ik gezocht naar 'dual' (core), maar daar werd met geen woord (letterlijk) over gerept. Tsja, geruchten he ;-))

Verder worden op de Vodafone UK site de eerder gelekte specs wel 'bevestigd': een 4.3 inch (qHD) display, 8 megapixel camera met LED flitser, een 1.2 megapixel front camera en Android 2.3 (Gingerbread) met HTC Sense 3.0. De HTC Sensation zou 4GB intern geheugen hebben dat standaard uitgebreid wordt met een 8GB microSD kaart (in de doos dus). Over enkele uren weten we ongetwijfeld meer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.