Nieuws
15 augustus 2011 - Ron Smeets

HTC, Samsung, LG en Sony Ericsson blij met Moto-Google deal

Eerder vandaag maakte Google bekend dat men van plan is Motorola Mobility over te nemen. Dat nieuws, en de uitspraken van Google CEO Larry Page, is bij HTC, Samsung, LG en Sony Ericsson in goede aarde gevallen, zoals blijkt uit de eerste reacties van de CEO's van deze fabrikanten.

Opvallend is dat de reacties van Samsung, HTC. LG en Sony Ericsson nagenoeg identiek waren. Dit wijst er in ieder geval op dat zij vooraf ingelicht waren en er duidelijk een 'goed-nieuws-show' van willen maken.

J.K. Shin van Samsung kwam met de volgende reactie:“We welcome today’s news, which demonstrates Google’s deep commitment to defending Android, its partners, and the ecosystem”. Ook Bert Nordberg's reactie, de CEO van Sony Ericsson, had dezelfde strekking: “I welcome Google’s commitment to defending Android and its partners”. Peter Chou van HTC verwoordde het niet anders: “We welcome the news of today’s acquisition, which demonstrates that Google is deeply committed to defending Android, its partners, and the entire ecosystem”. Tot slot, LG's CEO, Jong-Seok Park reageerde ook met nagenoeg dezelfde woorden: “We welcome Google’s commitment to defending Android and its partners”.

Kortom, de (belangrijkste) partners van Google en Android zijn onverdeeld blij en positief over de aanschaf van Motorola Mobility door Google ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.