Geruchten
06 augustus 2016 - Ron Smeets

HTC 'Sailfish' Nexus specs gespot in benchmark

Er is al veel gespeculeerd over de twee nieuwe Nexus smartphones van Nexus. Zo zouden ze beiden hetzelfde design krijgen en alleen qua schermgrootte van elkaar verschillen. Naar aanleiding van alle geruchten werd eerst aangenomen dat de HTC Nexus toestellen een 'Desire' look zouden krijgen, maar inmiddels is de verwachting dat ze toch meer op de high-end HTC 10 gaan lijken.

De specs van beide toestellen zijn ook al enkele keren de revue gepasseerd en nu is een van de twee, de kleinere Sailfish, door GFXBench 'gehaald'. De specificaties die daarin vermeld worden wijken niet af van die uit eerdere geruchten. Wel wordt nu ook een 8 megapixel front camera en de nodige sensoren vermeld.

De HTC Sailfish krijgt volgens onderstaande benchmark een 5 inch full HD display en de 2.1GHz quad core Snapdragon 820 processor met 4GB RAM. Standaard is hij tevens voorzien van 32GB intern geheugen en een 12 megapixel camera aan de achterzijde die ook in 4K kan filmen. De Android versie van het toestel werd door GFXBench nog niet herkend ('invalid'), maar dat komt natuurlijk omdat hij al voorzien is van Android 7/0 Nougat. Enfin, hieronder zie je een screenshot met alle specs die door GFXBench gevonden zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.