Toestellen
26 augustus 2008 - Ron Smeets

HTC S740, een mini uitvoering van de Touch Pro

Formeel zal de nieuwste aanwinst in de Smartphone portfolio van HTC bedoeld zijn om de relatief populaire S730.

Uiterlijk heeft hij echter veel meer weg van een mini-uitvoering van de Touch Pro maar dat komt natuurlijk door de nieuwe, modernere, design inzichten van de HTC ontwerpers anno 2008 ;-)

Hoe dan ook, de S740, die ze volgens mij dan ook maar meteen beter Pro Mini (nee, geen 'Touch') hadden kunnen noemen, is voorzien van een 2.4 inch QVGA display (GEEN touchcreen en daarom dus ook niet de naam Touch Mini), quad-band GSM met 3G en UMTS (max. 7.2 Mbps), een 3.2 megapixel camera, WiFi, GPS (incl. Google Maps), Bluetooth 2.0, microSD geheugenkaart optie, FM Radio tuner, een 528Mhz Qualcomm processor en Windows Mobile 6.1 (Standard).

Ondanks de relatief compacte vormen (116x43.4x16.3mm) is hij wel nog behoorlijk zwaar van stuk: 140 gram (inclusief accu).

De HTC S740 komt in de loop van September in de winkels en gaat 449 Euro kosten (losse toestel adviesprijs).Gerelateerde links:
HTC Touch Pro nog deze maand ook hier te koop?
HTC Touch Pro officieel gepresenteerd
Videopreviews van de HTC Touch Dual en S730
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.