Nieuws
30 oktober 2006 - Ron Smeets

HTC, RIM en Sony Ericsson verdringen HP Smartphones

Smartphone verkopen zitten nog steeds in de lift, maar HP verliest op dat gebied meer en meer terrein en lijkt de daling die ruim een jaar geleden ingezet is niet te kunnen stoppen.

De Amerikaanse fabrikant wordt, ten opzichte van een jaar geleden, voorbijgestreeft door HTC, RIM en Sony Ericsson en blijft nu steken op een marktaandeel van nog slechts 2.5%, een daling van 2.2%.

Uit de verkoopcijfers van het derde kwartaal voor Europa, het Midden Oosten en Azie blijkt verder dat Nokia haar leidende positie verder heeft weten te verstevigen met een marktaandeel van 75.2%. Hierbij moet gezegd worden dat de Finse toestelmaker dit hoge percentage natuurlijk vooral te danken heeft aan het feit dat alle Symbian Series 60 toestellen, dus ook de N-Series, meegerekend worden.

De echte stijger is HTC die sinds enkele maanden ook toestellen onder haar eigen merknaam uitbrengt. De Taiwanese toestelmaker zag haar marktaandeel in een jaar tijd met maar liefst 279% stijgen van 1.2% naar 4.1%. Goed voor de tweede plaats in de Top 5.Gerelateerde links:
Aantal Windows Mobile Smartphones verdubbeld
PDA's zonder belfunctie ten dode opgeschreven
Smartphones breken door in 2006
HP Smartphone in de maak?
Smartphones nog steeds in opmars
Samsung Symbian Smartphones op komst
57% Nokia in Europa
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.