Nieuws
19 februari 2014 - Ron Smeets

HTC repareert gratis gebroken schermen in de VS

HTC heeft in de VS gisteren een bijzondere nieuwe service gelanceerd. Klanten die vanaf nu een toestel uit de One familie van de Taiwanese fabrikant kopen krijgen zes maanden garantie op het scherm. Dat wil zeggen, mocht het scherm kapot gaan, ook door een val, dan wordt die gratis vervangen.

Daarnaast heeft de fabrikant ook bekend gemaakt dat alle One toestellen voortaan minimaal twee jaar na de release voorzien zullen worden van de nieuwste Android versies.

HTC Advantage, zoals de gratis uitbreiding van de standaard garantie heet, geldt dus wel voor maximaal zes maanden na de aankoop en in die periode mag het toestel maar één keer voor de gratis reparatie in aanmerking komen. Breekt het scherm enkele weken na de reparatie weer, dan hebben de Amerikanen pech. Althans, dan moeten ze gewoon betalen voor de volgende reparatie.

Op zich een prima service van HTC, zo op het eerste gezicht althans. Jammer dat de fabrikant er vooralsnog niet voor kiest om dezelfde dienst ook in de rest van de wereld, en dan met name Nederland en België natuurlijk, te lanceren.

En dan nu de hamvraag: Wie heeft wel eens het scherm van zijn of haar nieuwe smartphone (maximaal zes maanden oud) kapot laten vallen? Of op een andere manier gebroken? Mij is het in ieder geval al een keer of vier gebeurd de afgelopen 7 jaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.