Nieuws
03 december 2010 - Ron Smeets

HTC reageert op de death grip bug van de HD7

Een dag of drie geleden dook deze video van de HTC HD7 op waarin te zien is dat ook dit toestel 'last heeft' van de zogenaamde death grip bug die eerder bij de iPhone 4 'opdook'.

Enkele uren geleden gaf een woordvoerder van HTC een officiele reactie op de ontvangst problemen van de HD7. Geen spannend verhaal maar gewoon een standaard tekstje waarin HTC aangeeft dat de fabrikant de antenne's in hun toestellen altijd zoveel mogelijk plaatst op plekken waar de handen (en gezicht) van gemiddelde gebruikers doorgaans niet in aanraking komen met de toestellen.

Ze zeggen er ook bij dat het echter onvermijdelijk is dat het netwerksignaal van een toestel in bepaalde gevallen, als je hem vasthoudt, ietwat verzwakt. Tot slot zegt HTC nog dat al hun toestellen uitgebreid getest worden en dat uit die testen blijkt dat het signaalverlies dat soms optreedt nauwelijks tot geen gevolgen heeft tijdens het gebruik van een toestel.

Het is natuurlijk al langer bekend dat de netwerk signaalsterkte van mobiele telefoons beinvloed kan worden door de manier waarop een toestel vastgehouden wordt. In het geval van de iPhone 4 waren de gevolgen echter iets duidelijker merkbaar en dat lijkt dus ook bij de HD7 het geval te zijn (ik zeg 'lijkt' omdat ik het zelf natuurlijk nog niet heb kunnen testen). Overigens moet ik wat betreft de iPhone 4, die ik inmiddels zelf ook een maand of vier in gebruik heb ook zeggen dat ik nauwelijks last hebt van de zogenaamde death grip.

Hieronder, voor de liefhebbers nog de complete, Engelstalige, versie van HTC's 'death grip' verklaring. "Quality in industrial design is of key importance to HTC. To ensure the best possible signal strength, antennas are placed in the area least likely to be covered by a person's face or hands while the phone is in use. However, it is inevitable that a phone's signal strength will weaken a little when covered in its entirety by a user's palm or fingers. We test all of our phones extensively and are confident that under normal circumstances reception strength and performance will be more than sufficient for the operation of the phone when network coverage is also adequate" Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.