Toestellen
29 mei 2008 - Ron Smeets

HTC Raphael wordt de T-Mobile MDA Vario IV

Gisteren introduceerde T-Mobile tijdens een persconferentie in München drie nieuwe MDA toestellen aan. Daarbij zaten onder andere de al eerder beschreven MDA Compact IV (HTC Touch Diamond) en een 16 GB versie van de Ameo (HTC Athena).

Het derde toestel dat T-Mobile presenteerde was de MDA Vario IV. Deze Smartphone is ook afkomstig van Taiwanese fabrikant en was eerder al in geruchten te zien als de HTC Raphael.

De MDA Vario IV valt vooral op door de aanwezigheid van een volwaardig slide-out qwerty toetsenbord zoals we dat bij meerdere HTC modellen terugzien. Verder heeft het toestel een VGA touchscreen display, tri-band GSM, UMTS, HSDPA (max. 7.2Mbps), een 3.2 megapixel camera en Windows Mobile 6.1 als besturingssysteem.

De MDA Vario IV wordt vanaf Q4 (week 42) in de winkels verwacht. De 16GB versie van de Ameo zal waarschijnlijk nog voor de zomer in de winkels liggen en datzelfde geldt ook voor de MDA Compact IV.Gerelateerde links:
Specs en foto's van de HTC Diamond en Raphael
HTC Diamond wordt de T-Mobile MDA Compact IV
Review van de HTC Athena (T-Mobile Ameo)
T-Mobile's HTC Touch Diamond in de voorverkoop
T-Mobile komt met 16gb Ameo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.