Geruchten
10 mei 2011 - Ron Smeets

HTC Puccini wordt eerste 10 inch Tablet van HTC?

De HTC Flyer ligt nog niet in de winkels maar als we deze geruchten, inclusief een afbeelding, mogen geloven dan werkt de Taiwanese fabrikant ook al aan een 10 inch Android Tablet.

Het kiekje (of meer een tekening) van de HTC Puccini lekte gisteren uit en natuurlijk werd ook direct gespeculeerd over de specs van deze Android Tablet.

Wat wel opvalt is dat op de afbeelding (grote versie hieronder) duidelijk het AT&T logo te zien is. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de HTC Puccini Europa zal overslaan. Sterker nog, HTC doet het in de EU zo goed dat ik wel zeker weet dat de fabrikant een dergelijke tablet, als die er komt dus, ook bij ons in de winkels zal leggen.

Enfin, vooralsnog wordt gespeculeerd over een Android 3.0 (Honeycomb) tablet, waarschijnlijk met dezelfde HTC Scribe technologie zoals we die ook van de HTC Flyer kennen. De Amerikaanse versie zou ook voorzien worden van 4G (LTe) support. Wanneer de HTC Puccini officieel gepresenteerd gaat worden is nog niet bekend, maar er wordt al gespeculeerd over een Amerikaanse lancering in juni. De prijs is nog een raadsel ;-) We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.