Geruchten
16 maart 2011 - Ron Smeets

HTC Prime en Ignite met Windows Phone 7 duiken op

In Barcelona toonde HTC zich niet bepaald van haar beste kant. De toestellen die daar gepresenteerd werden zijn op z'n zachtst gezegd, redelijk lauw ontvangen in de mobiele wereld.

In China zijn de afgelopen uren afbeeldingen en specs van twee nieuwe Windows Phone 7 toestellen van HTC uitgelekt die medio dit jaar mogelijk op de markt zullen komen. Het gaat om de HTC Prime (foto), een toestel met fysiek qwerty toetsenbord en de HTC Ignite.

Om met die laatste te beginnen, de HTC Ignite zou onder andere voorzien een 5 megapixel autofocus camera met LED flitser en 512MB RAM. Wat het gerucht echter een stuk minder geloofwaardig maakt is de vermelding van een 800MHz single core processor en 3.7 inch resistive touchscreen display. Die specs staan namelijk niet in het lijstje van de minimale eisen die Microsoft stelt aan Windows Phone 7 toestellen.

Het tweede toestel, de HTC Prime, heeft dus een fysiek qwerty toetsenbord. Verder wordt daar gesproken over een 3.7 inch WVGA touschreen display (zonder te vermelden of dat capacitief is), een 5 megapixel camera en 512MB RAM.

Veel meer wordt over beide toestellen niet gezegd. Afwachten dus maar.

Va: XDA, XDA

De HTC Ignite: HTC-Ignite

De HTC Prime: HTC-Prime

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.