Nieuws
29 januari 2013 - Ron Smeets

HTC presenteert high end smartphone (M7 ?) op 19 februari

De geruchten deden al een tijdje de ronde dat HTC voor het MWC al een (grote) aankondiging zou doen. Welnu, zojuist ontving ik een uitnodiging om op 19 februari in Londen aanwezig te zijn bij een persevent van de Taiwanese fabrikant. 

Wat HTC op 19 februari precies gaat onthullen wordt natuurlijk nu nog niet gezegd maar de kans is groot dat het de HTC M7 betreft. Dat toestel loopt ook alweer een tijdje mee in de diverse geruchtenstromen ;-) Zie ook de afbeelding hiernaast uit een eerder gerucht.

Het zal hoe dan ook een grote HTC aankondiging worden want gelijktijdig met het event in Londen staat er ook een in New York gepland. Dan mag je er gevoeglijk van uit gaan dat HTC die dag haar nieuwe topmodel (of vlaggenschip) voor de komende maanden zal onthullen.

Na Samsung, die sinds 2012 ook haar belangrijkste aankondigingen van de eerste helft van het kalenderjaar niet meer samen laat vallen met het overvolle Mobile World Congress in Barcelona, heeft nu dus ook HTC ervoor gekozen om haar 'moment' te pakken voor dat evenement. Hetzelfde geldt min of meer ook voor BlackBerry, maar de Canadese fabrikant heeft nog nooit het MWC gebruikt voor grote, wereldwijde, toestelaankondiigingen. Daarvoor werd doorgaans de CES of CTIA in de VS gekozen en dit jaar houdt RIM natuurlijk een eigen evenement voor de lancering van BlackBerry 10, morgen (30 januari) in Londen.

Overigens zullen al deze fabrikanten wel gewoon aanwezig zijn op het MWC, eind februari, in Barcelona. Wellicht dat daar nog wat 'mid range' toestellen en tablets (Samsung) gepresenteerd gaan worden. We zullen het wel zien. Eerst morgen naar Londen met RIM en over een kleine drie weken weer naar de Engelse hoofdstad met HTC. Ach, het leven van een Mobile Cowboys is soms nog slecht nog niet ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.