Geruchten
21 maart 2011 - Ron Smeets

HTC presenteert een dual-core 3D smartphone op de CTIA?

Vandaag start in de VS de CTIA. De boys van Boy Genius Report (BGR) ontvingen dit weekend al de nodige informatie, nog onbevestigd door de fabrikant zelf natuurlijk, over een aantal toestelaankondigingen die HTC daar gaat doen.

Het meest opvallende toestel zou een dual core en 3D versie van de HTC Evo moeten worden. De HTC Evo 3D, zoals de naam waarschijnlijk wordt, zal volgens BGR voorzien zijn van een dual core processor en een autostereoscopisch 3D display. Aan de achterzijde zitten twee 5 megapixel camera's voor het maken van 3D opnames.

Afbeeldingen van de HTC Evo 3D zijn er nog niet, maar als de geruchten kloppen dan zullen die vandaag of morgen wel online verschijnen, samen met de officiele aankondiging van het toestel door HTC in Orlando.

De specs die genoemd worden: Een 4.3 inch qHD autostereoscopisch display (960 x 450 pixels), 4GB RAM, 1GB ROM, een 1.3 megapixel front cam, 2 keer 5 megapixel camera, Android 2.3 (Gingerbread), 1080p (full HD) HDMI uit, 720p 3D video, een 1730mAh accu en een 1.2 GHz dual core Qualcomm 8660 Snapdragon processor. behalve deze specs zou de HTC Evo 3D ook standaard voorzien worden van een BlockBuster 3D on demand, en YouTube 3D app. Die laatste wordt ook standaard geinstalleerd op de LG Optimus 3D.

Zoals gezegd, het zijn nog geruchten, maar gezien het feit dat HTC in Barcelona geen echt groot nieuws te melden had zou het wel logisch zijn als de Taiwanese fabrikant, die de afgelopen jaren toch vooral bekend stond om de ontwikkeling van innovatieve, high end, toestellen, snel met een 'inhaalslag' komt.

Bron: BGR

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.