Toestellen
06 oktober 2009 - Ron Smeets

HTC presenteert de HD2

Vanmiddag, rond 12 uur, presenteerde HTC de HD2, een toestel dat de afgelopen weken al meerdere malen in het geruchtencircuit te zien was onder de naam Leo en Touch Pro3. Vlak vóór de presentatie moesten alle aanwezige journalisten en bloggers nog even een verklaring ondertekenen waarin stond dat er voor 16u00 vanmiddag niets over deze presentatie gepubliceerd mocht worden. Een beetje vreemd voor een toestel waarvan zo ongeveer alles al online uitgelekt is de afgelopen weken, maar goed.

Helemaal absurd was het feit van dat de aanwezige demo-toestellen (drie stuks) de achterzijde, waar de 5 megapixel camera zit met, voor HTC een primeur, dual LED flitser, niet gefotografeerd mocht worden. De reden? Daar stond namelijk nog een oude naam op: 'Pro Three'. Enfin, dan nog even over het toestel zelf.

De HTC HD2 wordt 's werelds eerste Windows Phone (Windows Mobile 6.5) toestel met een capacitive touchscreen display. Tevens is het de eerste Smartphone (in de Nederlandse winkels) die een Qualcomm Snapdragon processor van 1Ghz aan boord heeft. Hij heeft verder ook 512MB ROM en 448MB RAM geheugen, een GPS ontvanger, WiFi, een microSD geheugenkaart gleuf, Bluetooth, een bewegingssensor en HSDPA support (max. 7.2Mbps). Nieuw is ook de HTC Sense User Interface. Die kenden we natuurlijk al van de HTC Hero, maar de Taiwanese fabrikant heeft, zoals verwacht, nu dus ook een Windows Phone versie van deze gebruiksvriendelijke User Interface ontworpen.

De HTC HD2 zal nog voor het eind van deze maand (Oktober dus) in de winkels liggen. De losse toestel adviesprijs wordt 599 Euro. Foto's (alleen van de voor- en zijkant dus ;-))) HTC-HD2-Front-b HTC-HD2-Front-Win-Menu HTC-HD2-Buttons HTC-HD2-Side-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.