Toestellen
15 september 2010 - Ron Smeets

HTC presenteert de Desire HD, Desire Z en de nieuwe Sense UI

Op dit moment organiseert HTC in Londen een launchevent voor een tweetal nieuwe Android toestellen uit de populaire Desire lijn: de HTC Desire HD en de HTC Desire Z. Twee toestellen die overigens in het geruchtencircuit al enkele malen te bewonderen waren. Cowboy Martijn is momenteel in Londen bij de persmeeting en natuurlijk zal hij ter plekke wat live foto's maken en een eerste hands on ervaring met de toestellen hebben. Stay tuned dus!

Zowel de HTC Desire HD als de HTC Desire Z wordt standaard uitgerust met het Android 2.2 OS en de vernieuwde HTC Sense UI. Het grootste verschil tussen de twee is natuurlijk de aanwezigheid van een fysiek, slide-out, toetsenbord op de Desire Z. Kijkend naar het uiterlijk is de Desire HD zo'n beetje de Android versie van de HD2 en de Desire Z de toetsenbord versie van de Desire, simpel gezegd.

De HTC Desire HD heeft verder, onder andere, een 4.3 inch touchscreen LCD display, de 1Ghz Snapdragon processor en een 8 megapixel camera met dual LED flitser en HD (720p) video opname functie. De HTC Desire Z moet het doen met een 800 MHz processor, 8GB intern geheigen, een 3.7 inch touchscreen display en een 5 megapixel camera met HD (720p) video functie. De complete specslist van zowel de Desire HD als de Desire Z worden pas tijdens het event vrijgegeven dus die wordt hopelijk door Cowboy Martijn meegenomen in zijn artikelen over beide toestellen. Hieronder staan wel al enkele foto's van beide toestellen. Een week of vier geleden doken de specs wel al op in het geruchtencircuit maar daarin staat, zoals nu al te zien is in ieder geval één fout (de processor van de Desire Z).

Het nieuwe HTC Sense biedt diverse verbeteringen voor het maken, delen en vastleggen van multimedia content. De nieuwe camera maakt het mogelijk HD-video’s op te nemen en foto’s te bewerken met verschillende effecten. Ook kun je direct na het nemen van een foto je Facebook-vrienden taggen. HTC Locations geeft on-demand toegang tot kaarten en plattegronden. Deze kunnen vooraf worden opgeslagen op de SD-kaart van je toestel. Hierdoor heb je dus geen dataverbinding nodig om je kaarten te kunnen bekijken. Verder zit in de nieuwe HTC Sense ook een online e-reader functie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Kobo, een e-reader voor mobieltjes waarmee je ook snel woorden kunt opzoeken en/of vertalen.

De nieuwe HTC Sense heeft nu ook een online 'controle centrum' voor je mobieltje, HTCSense.com. Hier kun je, nadat ingelogd bent (registratie is natuurlijk een vereiste), je content beheren (wissen, backup maken), het toestel lokaliseren door het te laten rinkelen (als je je mobieltje weer eens kwijt bent maar wel achter een PC of Laptop zit ;-))) Mocht je hem helemaal verliezen dan kun je via HTCSense.com ook een SMS'je naar het toestel sturen zodat de eerlijke vinder weet naar wie hij of zij hem terug moet brengen (ahum).

Zowel de HTC Desire HD als de Desire Z zal medio Oktober al in de winkels verschijnen. De Desire HD krijgt een prijskaartje van 579 Euro en de Desire Z gaat 499 Euro kosten (losse toestelprijs, inclusief BTW).

De HTC Desire HD: HTC-Desire-HD-fbs

De HTC Desire Z: HTC-Desire-Z-Open HTC-Desire-Z-fbs

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.