Entertainment
11 maart 2011 - Ron Smeets

HTC populair in Engeland, maar de Sony Ericsson S500i ook

Volgens uSwitch, een prijsvergelijker, zijn HTC smartphones in Engeland op dit moment zo populair dat de top 3 van best verkopende smartphones in het land van Fish and Chips allemaal afkomstig zijn van de Taiwanese fabrikant. De HTC Desire staat op nummer 1, gevolgd door de Desire HD en de Wildfire.

Wat minstens zo opvallend is in de top 10 van best verkopende smartphones in Engeland, is de achtste plek die Sony Ericsson daar ib beslag neemt. Nee, niet met de X10 of een andere Xperia, maar nota bene met de S500i. Los van het feit dat dit toestel al ruim drie en een half jaar oud is, kun je het toch ook nauwelijks een smartphone noemen.

Maar de S500i is niet het enige 'oudje' in de Engelse smartphone top 10 van dit moment. Op plaats 9 en en 10 staan namelijk de Samsung G800 en de Samsung i600. Toch ook al redelijk 'belegen' toestellen. De overige toestellen in de lijst zijn de BlackBerry Curve 8520 (4), de Samsung Galaxy S (5), de iPhone 4 (6) en Motorola Defy (7).

Mmmh, over de plekken 1 t/m 6 kan ik weinig twijfels opbrengen voor wat betreft de juistheid van de gegevens van uSwitch, maar over de posities van de Motorola Defy, Sony Ericsson S500i, Samsung G800 en Samsung i600 in die top 10 heb ik toch wel wat twijfels. OK, ik weet dat ze in Engeland redelijk conservatief zijn en niet graag dingen veranderen (daarom rijden ze ook nog steeds links en meten ze alles in mijlen en stones ;-)), maar nee, de Sony Ericsson S500i als achtst best verkopende smartphone? Dat gaat er bij mij echt niet in. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.