Geruchten
28 april 2010 - Ron Smeets

HTC PC70110 met slideout qwerty toetsenbord bij FCC gekiekt

De FCC, de Amerikaanse organisatie waar alle mobiele toestellen ter goedkeuring aangeboden moeten worden, staat bekend om haar 'lekgedrag'.

Dit keer is HTC het 'slachtoffer'. Er zijn namelijk foto's opgedoken van een nieuw toestel met slideout qwerty toetsenbord van de Taiwanese fabrikant.

Over de specs werd deze keer nog al te veel vermeld maar de aanwezigheid van de inmiddels bekende Android Home Button doet vermoeden dat de HTC PC70110 (codenaam) dus voorzien zal worden van het Google OS. Daarnaast zou het toestel bestemd zijn voor AT&T wat dus betekent dat het een GSM model is en in principe dus ook bij ons uitgebracht zou kunnen gaan worden. Verder zou je uit de speelse (blauwe) kleuren kunnen afleiden dat het wellicht ook een toestel gaat worden in de ietwat goedkopere prijsklasse, maar dat is pure speculatie.

De foto's: HTC-PC70110-a HTC-PC70110-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.