Concepten
07 februari 2010 - Redactie StyleCowboys

HTC Patent op nieuw uitklap mechanisme

HTC heeft een octrooi aangevraagd op een nieuw uitklap mechanisme. In het verleden heeft HTC ons al weten te verassen met enkelen vreemde opening methodes in haar toestellen, zoals de HTC Universal, de HTC Touch Pro 2, of de door HTC ontworpen T-Mobile G1 (foto)

De onderstaande foto’s zullen misschien wat onduidelijk zijn, maar in principe werkt het zo: Stel je een normale uitklap telefoon voor, dan is het soms (vooral zonder nagels) toch wel moeilijk om zo’n toestel open te krijgen.

In plaats van het open wrikken van de telefoon, schuift de gebruiker het bovenste deel een paar millimeter naar beneden waardoor het toestel als het ware open springt.
Door de 2 delen van het toestel een paar millimeter te verschuiven, maken de 2 ingebouwde magneetjes in het toestel geen contact meer met elkaar en springt het toestel open.

hinge2_thumbhinge4_thumbhinge5_thumb 
Een simpel design, echter moest ik al snel denken aan een wat ouder toestel waar ik de naam niet meer van weet. Een zwart toestel in de vorm van een steen welke ook veel met een reclame commercial (ongeveer 3 jaar geleden) op de TV is geweest, dat toestel maakte namelijk gebruikt van dezelfde openingsmethode.

Bron

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl