Toestellen
01 oktober 2007 - Ron Smeets

HTC P6500 GPS Smartphone aangekondigd

HTC had voor begin deze week enkele aankondigingen gepland staan tijdens persconferenties in onder andere Londen, Berlijn en ook hier in Amsterdam.

Welnu, de eerste officiële nieuwe toestel lanceringen hebben inmiddels dus plaatsgevonden en daaronder zijn ook de eerder opgedoken S730 en een nieuwe GPS Smartphone, de P6500.

De P6500 lijkt kwa form factor nog het meest op de Touch, maar dan wel zonder touchscreen en hij heeft ook geen slide-out keyboard zoals veel andere HTC modellen.

Tot de specs van de P6500 behoren onder andere een 3.5 inch kleurendisplay, 3 megapixel camera, GPS ontvanger, quadband GSM met triband UMTS en HSDPA, WiFi, Bluetooth 2.0, 1 GB intern geheugen, Windows Mobile 6 en 2 SDIO sloten zodat je tegelijkertijd je navigatiekaarten en extra geheugen kunt installeren. Voor de bescherming van belangrijke data en andere gegevens heeft de P6500 ook een ingebouwde vingerafdruk sensor.

De prijs van de P6500 is nog niet bekend gemaakt maar hij komt in November al in diverse Europese landen in de winkels. Daaronder zijn, volgens de 'Where to buy' lijst op de site van HTC ook Nederland en België.Gerelateerde links:
Opvolger van de HTC Vox gespot
De volgende HTC Smartphone wordt de Kii
Specs en een ontwerpfoto van de HTC Omni
Groot nieuws van HTC op 5 Juni
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.