Nieuws
14 april 2010 - Ron Smeets

HTC overweegt 'n eigen Mobiel OS of overname van Palm

Het eerste dat in mij op kwam toen ik dit las? Neeeeeeehhhh, er zijn al meer dan genoeg mobiele OS'en en HTC maakt al geruime tijd de juiste keuzes op dat gebied.

Daarmee bedoel ik dat de Taiwanese fabrikant, dankzij haar eigen Sense UI, de gebruikerservaringen van zowel Windows Mobile als Android een stuk plezieriger heeft weten te maken. Iets dat vooral in het geval van het Microsoft OS een hele prestatie (en bittere noodzaak) is.

Als we de berichtgeving van Bloomberg mogen geloven, en waarom niet, dan overweegt HTC al een tijdje of men niet toch ook een eigen mobiele OS moet gaan ontwikkelen. Dat zegt CFO Cheng Hui-ming althans. HTC kijkt bij die afweging onder andere naar de succesverhalen van RIM en Apple en factoren zoals afhankelijkheid van andere OS producenten (Microsoft, Google).

Uhm, misschien moeten ze toch ook even kijken naar Palm. Die hebben een, naar verluid, goed eigen OS maar met die fabrikant gaat het al een tijdje niet echt goed meer.  Ow, HTC heeft duidelijk al naar Palm gekeken want volgens ingewijden rondom de Taiwanese fabrikant overweegt men namelijk een overnamebod op Palm te doen. De noodlijdende Amerikaanse fabrikant is op zeer korte termijn op zoek naar overnamekandidaten.

Mocht HTC Palm overnemen dan slaat men twee vliegen in één klap: Een eigen OS plus een stevigere positie op de Amerikaanse markt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.