Geruchten
09 september 2008 - Ron Smeets

HTC Opal wordt de opvolger van de Touch

Als de geruchten kloppen dan zou dit (zie afbeelding) de opvolger van de HTC Touch moeten worden. Vooralsnog staat deze touchscreen smartphone bekend als de HTC Opal maar of dat ook de daadwerkelijke winkelnaam zal worden is nog niet bekend.

Dezelfde bron heeft overigens ook de hand weten te leggen op een complete specs list (pdf) waarin onder andere de volgende features genoemd worden.

- Quad-band GSM

- GPRS / EDGE

- 200 MHz TI OMAP 850 Processor

- 2.8 inch QVGA Touchscreen display

- 2 Megapixel camera

- WiFi

- Bluetooth

- MicroSD Geheugenkaart

Niet echt spectaculair dus. Voor een nieuwe Smartphone anno 2008 zijn de specs op z'n minst wat karig te noemen. Geen UMTS of HSDPA, slechts een 2 megapixel camera en een 200 MHz processor. Maar goed, het zijn nog geruchten dus wie weet hoe de HTC Opal er uiteindelijk uit gaat zien. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.