Nieuws
12 december 2011 - Ron Smeets

HTC op weg naar een Android verkoopverbod in de VS ?

Behalve Samsung ligt ook HTC, in iets mindere mate wellicht, al een tijdje overhoop met Apple. Niet over vermeend kopiëergedrag maar om de inbreuk door HTC op verschillende patenten van Apple. In juli werd Apple in de VS al door de ITC (International Trade Commission) in het gelijk gesteld. Daartegen ging HTC in beroep en aanstaande woensdag wordt de uitspraak daarvan verwacht.

Als Apple ook in hoger beroep gelijk krijgt dan zou dit kunnen leiden tot een verkoopverbod van HTC Android toestellen in de VS.

Hoe groot de kans is dat de HTC Andoids uit de Amerikaanse winkels gehaald moeten worden is niet te zeggen maar het feit dat HTC enkele weken geleden een andere patentzaak tegen een dochteronderneming van Apple, Flashpoint Technology, gewonnen heeft lijkt het aannemelijk dat beide kemphanen een overeenkomst zullen sluiten. Echter, de enige partijen die daar over moeten beslissen zijn natuurlijk Apple en HTC zelf. Eerst maar even de uitspraak van aanstaande woensdag afwachten. Kort daarna zal wel meer duidelijk worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.