Toestellen
07 juni 2012 - Ron Smeets

HTC: onze One X is beter dan de Samsung Galaxy S III

De HTC One X en Samsung Galaxy S III zijn directe concurrenten van elkaar. De Taiwanese fabrikant heeft, als de gelekte screenshots juist zijn, het plan opgevat om een vergelijkende reclamecampagne te starten waarin HTC claimt dat de One X beter is dan de Galaxy S III.

De vraag is natuurlijk of deze vergelijkende documenten ook daadwerkelijk bedoeld zijn voor publieke reclame uitingen of dat ze alleen naar winkelpersoneel gaan om die van 'munitie' te voorzien zodat de One X eerder aanprijzen dan de Galaxy S III.

Volgens HTC heeft de One X een betere accu, beter scherm, een betere bouwkwaliteit, een betere camera en een betere processor. Verder geeft de fabrikant ook wat argumenten om de voordelen van de Galaxy S III  te 'counteren'. Zo zou de One X weliswaar een microSD kaart optie missen, maar is het ingebouwde geheugen voor de meeste gebruikers meer dan voldoende. Ook de verwisselbare accu van de Galaxy S III is volgens HTC geen echt voordeel omdat de batterij van de One X meer dan uitstekend presteert.

OK, dat is de mening van HTC, maar wat mij betreft mogen dit soort vergelijkende reclames, met echte argumenten in plaats van 'bashen' veel vaker ingezet worden. Veel beter dan het starten van (tientallen) rechtzaken en juridische procedures om de toestellen van concurrenten uit de winkels (te proberen) te jagen, toch?

HTC-One-X-vs-Samsung-GSIII-c HTC-One-X-vs-Samsung-GSIII-b HTC-One-X-vs-Samsung-GSIII-a

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.