Toestellen
07 januari 2010 - Ron Smeets

HTC onthult haar eerste goedkope toestel, de HTC Smart

De geruchten dat HTC dit jaar met een (of meerdere) goedkope toestellen op de proppen zou komen gingen al geruime tijd rond, maar dat de Taiwanese fabrikant nog voor het einde van de week 1 al haar eerste mobieltje in die categorie zou onthullen hadden weinigen echt verwacht, denk ik.

Toch is vandaag de HTC Smart onthuld, een TouchFLO toestel met de HTC Sense User Interface, een 2.8 inch QVGA touchscreen display, 3 megpixel camera met LED flits, GSM met UMTS en HSPA support en Bluetooth 2.0.

Verder beschikt de HTC Smart ook nog over een microSD geheugenkaart gleuf en wordt hij aangedreven door een 300Mhz Qualcomm MSM6290 processor met 256MB RAM, 256MB ROM en een 1100mAh Li-Ion accu. De adviesprijs? 169 Euro inclusief BTW. Het duurt weliswaar nog tot Maart voordat het toestel bij ons in de winkels zal liggen, maar HTC begint het jaar in ieder geval verassend en met oog voor de consument die, om welke reden dan ook, niet teveel geld wil uitgeven aan zijn of haar (Smart)phone.

OK, de HTC Smart is natuurlijk geen echte Smartphone (wel een slim gekozen naam van HTC ;-)), maar betaalbaar is hij zeker en je loopt met deze specs ook bepaald niet voor gek.

De HTC Smart zal verkrijgbaar worden in twee kleuren: Fuchsia Roze (foto hieronder) en Smokey Grey. Ik ga niet roepen dat de een voor dames en de ander voor heren bedoeld is want onderzoek heeft immers al meerdere keren uitgewezen dat de meeste vrouwen niet willen worden geassocieerd met, of op zoek zijn naar, 'Roze Gadgets' ;-) HTC-Smart-Pink

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.