Toestellen
14 september 2006 - Ron Smeets

HTC onthult de kleine Libra

In Los Angeles heeft HTC weer een nieuwe Smartphone geintroduceerd met het beproefde slide-out keyboard. De Libra valt vooral op doordat er aan de voorzijde, onder het display ook nog een traditioneel telefoon keypad aangebracht is zodat je het grote toetsenbord niet telkens nodig hebt als je alleen wilt bellen.

Wat op de foto niet echt goed te zien is, is het feit dat deze nieuwste HTC smartphone een stuk kleiner is dan de toestellen die we van High Tech Computer gewend zijn. Volgens Phonescoop lijkt ie kwa formaat meer op een gemiddelde candybar GSM dan een PDA.

Begin volgend jaar komt eerst de CDMA versie op de markt in de VS, maar er is ook een GSM model gepland voor later dat jaar, dus hij gaat ook in Europa uitgebracht worden, al dan niet via providers als T-Mobile of Vodafone.Gerelateerde links:
HTC Omni als opvolger voor de Universal
Meer muziek in toekomstige HTC smartphones
HTC Artemis wordt T-Mobile's MDA Compact III
Foto's van de HTC Excalibur
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.