Geruchten
22 augustus 2011 - Ron Smeets

HTC onthult 1e Windows Phone Mango toestel op 1 september?

Dit weekend werd via de FaceBook pagina van de fabrikant bekend dat HTC een event gepland heeft op 1 september in Londen. HTC nodigt iedereen uit om daarbij aanwezig te zijn om 'to see what's next'.

Opvallend is dat Windows Phone UK de HTC aankondiging ook op hun eigen Facebook pagina gezet hebben (zie screenshot hieronder). Dat zou dus kunnen impliceren dat HTC mogelijk ook een (of meerdere) Windows Phone Mango toestel(len) gaat onthullen in Londen, maar dat is pure speculatie.

Wat er precies onthuld gaat worden is dus nog niet bekend, maar enkele weken geleden riep CEO Peter Chou al dat HTC voornemens is om dit jaar nog zes tot acht nieuwe smartphones te gaan introduceren. Bovendien hebben HTC bobo's, ook hier in Nederland al meerdere malen bevestigd dat ook Windows Phone (Mango) nog steeds in de HTC plannen staat.

Als de Taiwanese fabrikant de planning van zes tot acht nieuwe toestellen in 2011 wil aanhouden, dan is de IFA natuurlijk bij uitstek ook een goed moment om iets te lanceren. Het zal mij dan ook niet verbazen wanneer HTC de in Londen aangekondigde nieuwtjes een dag later ook meeneemt naar Berlijn. Ik hoop van wel want ik ben zelf op 1 september al op de IFA en niet in Londen ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.