Geruchten
10 november 2015 - Ron Smeets

HTC One X9 wordt toch een middenmoter Vermeende high-end specs pasten al niet bij het design en prijskaartje

Afgelopen zaterdag dook een kiekje op van een nieuwe HTC, de One X9. De specs die bij dat toestel genoemd werden deden vermoeden dat het wel eens het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant kon worden. Echter, het design (zie foto) en vermeende prijskaartje (rond 440 euro) deden bij mij al twijfels rijzen. Bovendien is het met dit soort geruchten altijd zo dat je er een (of meer) korreltje(s) zout bij moet innemen ;)

Welnu, in de afgelopen 24 uur zijn enkele beruchte 'lekkers' zoals @evleaks en @LlabTooFeR, op de One X9 geruchten, en hun bronnen, gedoken om tot de niet echt verrassende conclusie te komen dat de One X9 geen high-end smartphone wordt maar de middenmoter die je aan de hand van het design en vermeende prijskaartje al mocht verwachten. Hij zou wel begin 2016 al gepresenteerd worden.

Verder zou dit toestel voorzien worden van een 5.5 inch full HD (geen QHD) scherm, MediaTek (geen Snapdragon 820) processor, 2GB (geen 4GB) RAM, een 13 (geen 23) megapixel camera, 16GB (geen 64 of 128) intern geheugen en een 3000 (geen 3500) mAh accu. Het enige dat volgens de 'nieuwe' specs wel klopt is de aanwezigheid van een 4 megapixel (UltraPixel) front camera.

En de specs die aanvankelijk aan de One X9 gekoppeld werden? Die zijn mogelijk van de One M10 die in de lente van 2016 komt, althans dat wordt aangenomen. Nah ja, al klinken deze specs en berichten misschien iets geloofwaardiger dan die van drie dagen geleden, het blijven natuurlijk allemaal nog onbevestigde geruchten. Ik adviseer dan ook om de zout voorlopig nog niet op te bergen ;)

Bron (Evleaks), Bron (LlabTooFeR)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.