Geruchten
16 februari 2012 - Ron Smeets

HTC One X, One S en Primo op komst?

De Mobile World Congress geruchtenmolens draaien weer overuren. Nu zijn weer een drietal (nieuwe) namen van HTC Android smartphones opgedoken die in Barcelona onthuld zouden gaan worden.

Het zijn de HTC One X, de HTC One S en de HTC Primo. De eerste (One X) wordt mogelijk een quad core toestel terwijl de One S wellicht de definitieve naam zal zijn van de eerder al opgedoken HTC Ville (foto hieronder).

Over de specs van de HTC One X wordt gespeculeed dat die, behalve een quad core processor, ook een 4.7 inch 720p display krijgt. De One S zou een dual core toestel worden met een 4.3 inch qHD scherm. Eerder doken ook al wat specs van de HTC Ville (aka One S dus volgens deze nieuwe geruchten) op: een 8 megapixel camera met full HD video opname functie (1080p), HSPA+ support, Beats Audio en een 1650 mAh accu. Dat alles zou in een metalen (unibody) behuizing 'geschroefd' worden die nog geen 8 milimeter 'dik' is.

De derde toestelnaam, de HTC Primo, zou ook een Android smartphone worden, maar daarover is verder nog niets bekend. Over anderhalve week zullen we het wel weten wanneer HTC, op zondagavond, haar persconferentie houdt. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.