Geruchten
08 september 2012 - Ron Smeets

HTC One X+ en 8X (wederom) gespot

De HTC One X lekte, middels een vermeende screenshot van de handleiding, enkele dagen geleden al eens uit. Het toestel zou een van de eerste (zoniet de eerste) Windows Phone 8 toestellen van de Taiwanese fabrikant worden, zo luidden de geruchten.

Vlak voor het weekend is de HTC 8X nogmaals opgedoken. Dit keer samen met een ander 'nieuwe' smartphone, de HTC One X+.

Via Twitter kwam naar buiten dat de HTC 8X een dual core (1.2GHz) Windows Phone 8 toestel wordt met een 4.3 inch HD display, 1GB RAM, 16GB intern geheugen, een 8 megapixel camera met een breedhoeklens, LED flitser en 1080p (full HD) video opname functie. Ook de front camera zou in full HD kunnen filmen. Verder zou het toestel ook NFC ondersteunen, Beats Audio aan boord hebben en een 3.5mm audio aansluiting. Hieronder een gelekte afbeelding met de betreffende specs.

De HTC One X+ zou, zoals de gelekte naam al doet vermoeden, een ge-upgrade versie van de HTC One X kunnen worden. Gesproken wordt over Android 4.1 (Jelly Bean) met HTC Sense 4.5, een quad core Tegra 3 AP37 processor (1.6GHz), 1GB RAM, 32GB geheugen en mogelijk zelfs een 5 inch HD scherm. Dat laatste wordt afgeleid uit de afmetingen van het toestel: 124.36 x 69.9 x 9.3mm. Een afbeelding van de HTC One X+ is er nog niet.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.