Nieuws
10 augustus 2014 - Ron Smeets

HTC One W8 onthulling op 19 augustus?

De afgeloipen week is de Windows Phone versie van de HTC One (M8) al enkele keren online opgedoken. De Taiwanese fabrikant zal, zo blijkt nu, op 19 augustus een pertsevent houden in New York. Het moge duidelijk zijn dat alom aangenomen wordt dat de HTC One W8, als dat de naam wordt, daar onthuld gaat worden.

Of HTC moet, twee weken voor de IFA, nog iets anders in petto hebben, maar die kans lijkt klein. De vraag is natuurlijk in hoeverre de komst van een Windows Phone versie van de HTC One zowel de fabrikant als Microsoft goed zal doen.

Bijna alle Windows Phone smartphones die momenteel verkocht worden dragen het merk 'Lumia'. Dat heeft vooral ook te maken met het feit dat, sinds de nauwe samenwerking tussen Nokia en Microsoft, alle grote fabrikanten (Sony, LG, Samsung en HTC) die voorheen Windows Phone ook nog serieus namen, links hebben laten liggen. Het zal moeten blijken of de terugkeer van de andere merken, om te beginnen dus waarschijnlijk HTC, een positieve invloed zal hebben op het marktaandeel van Windows Phone. Meer keuze is altijd beter en de groei van Windows Phone kan best wel een impuls gebruiken.

Terug naar de HTC One W8; aan de hand van de geruchten die de afgelopen tijd rondgaan lijkt dat wel een high-end toestel te gaan worden:

- 5 inch Full HD Display (Gorilla Glass 3)
- 2.3 GHz quad core processor (Qualcomm Snapdragon 801)
- 2GB RAM
- 16 of 32 GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie (max. 128GB)
- Nano Simkaart
- 146.3 x 70.6 x 9.35 mm (hxbxd)
- 160 gram

Ik ben wel benieuwd of HTC kiest voor de Duo Camera van de One (M8) of toch de 13 megapixel versie van de One Mini 2. De UltraPixel camera's die de fabrikant tot nu toe in haar toestellen gebruikt heeft blijken in de praktijk toch net iets te veel achter te blijven bij de meeste concurrenten. Behoudens wellicht in donkere omstandigheden, maar dat is dan ook het enige voordeel.

De uitnodiging voor 19 augustus:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.