Toestellen
29 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

HTC One uit elkaar gehaald

Jawel, iFixit heeft de HTC One uit elkaar gehaald om te zien hoe het toestel gemaakt is, welke componenten er gebruikt zijn en hoe reparateurs een toestel met schade kunnen repareren. Een punt wat duidelijk geworden is voor het team van de elektronica onderdelen en gereedschappen fabrikant is dat de HTC One niet makkelijk te repareren is.

Bij de introductie van de HTC One viel meteen op dat het toestel van buiten, maar zeker ook van binnen een technologisch hoogstandje moest zijn. De unibody toonde nergen schroefjes waardoor het toestel makkelijk te openen zou zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=PYUmNJeUHPo

Met een score van 1 op een schaal van 10 (waarbij 10 staat voor het makkelijkste te repareren) is volgens iFixit het nagenoeg onmogelijk om de HTC One unibody te openen zonder schade. Een minpunt dus, maar volgens de techneuten is het toestel zowel van buiten als van binnen een zeer indrukwekkend toestel op het gebied van engineering.

htc-one-inside

De HTC One heeft een Qualcomm Snapdragon 600 quad-core 1.7 GHz CPU, 2 GB of DDR2 RAM, 32GB (flash)opslag van Samsung, 4G GSM/UMTS/LTE modem van Qualcomm. Een 1080P, 468 ppi 4,7 inch scherm
De batterij heeft 3.4V en 2300mAh, ter vergelijk, de Galaxy SIII heeft 3.8V, 2100mAh batterij en de iPhone 5 een 3.8V 1440mAh batterij.
De 2.1 MP front-facing camera heeft een diafragma van f/2.0 de 28mm groothoek lens van de UltraPixel camera heeft ook een f/2.0 diafragma een door HTC ontworpen beeldsensor de HTC ImageChip 2, verder een backside-illuminated sensor van ST Microelectronics en -natuurlijk- Beats Audio dual speakers.
Efin, genoeg spec hier, bekijk het hele verslag op de site van iFixit.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl