Toestellen
11 december 2012 - Ron Smeets

HTC One SV gepresenteerd

HTC heeft vanochtend een nieuwe variant van de One S gepresenteerd. De HTC One SV lijkt een ietwat 'uitgeklede' versie te worden. Zo heeft hij een 1.2 GHz dual core processor (was 1.5 GHz) en wordt niet meer gesproken over de keramische, Micro Arc Oxidation, behuizing. 

Ook de resolutie van het 4.3 inch scherm is met 800 x 480 pixels wat 'kleiner' geworden (was 960 x 540) en de camera is nu een 5 megapixel variant (was 8MP). Tot slot heeft de One SV ook maar 8GB geheugen in plaats van 16GB. maar dat is gelukkig wel nog uitbreidbaar met een microSD kaart. Kortom het toestel lijkt een combinatie van de One S en de One V. Dat verklaart wellicht ook de naam ;-)

HTC One SV

De accu is daarentegen wel iet krachtiger geworden. Die heeft nu een capaciteit van 1800 mAh en die is ook verwisselbar. Dat was 1650 mAh bij de One S. Hoewel de HTC One SV pas in februari 2013 in de winkels zal liggen wordt hij standaard nog voorzien van Android 4.0 ICS met Sense 4. Eerder dook het toestel wel al in een 'Jelly Bean update lijstje' op, maar dat zijn nog geruchten. De volledige specs, en enkele grotere afbeeldingen, van de HTC One SV kun je op de volgende pagina nalezen.

Het design van de One SV is ook duidelijk anders in vergelijking met de One S. Wat mij betreft een stuk minder mooi, maar dat is een kwestie van smaak en ik heb het toestel natuurlijk nog niet in mijn handen gehad. De HTC One SV gaat, los, 429 Euro kosten (adviesprijs).

HTC One SV Specs

- Scherm: 4.3-inch super LCD-2 touch screen met Gorilla® Glass 2 (480 x 800 resolution)
- Qualcomm S4 1.2 GHz, Dual-core processor
- 1 GB RAM
- AndroidTM 4.0 Ice Cream Sandwich met HTC Sense 4
- 8 GB geheugen
- microSD geheugen kaart
- 5 megapixel camera met LED flitser, Autofocus en Full HD video opname
- 1.6 megapixel front camera (met 720p video opname)
- Burst shot (max. 60 foto's, 4 per seconde)
- Foto's maken tijdens het filmen
- quad band GSM
- GPRS / EDGE en HSPA support
- WiFi, Bluetooth 4.0, NFC en a-GPS
- 3.5 mm audio (headset) aansluiting
- Beats Audio support
- 1800 mAh accu (verwisselbaar)
- Afmeting: 128 x 66.9 x 9.20 mm
- Gewicht: 122 gramm met accu

Enkele foto's; letwel, het kiekje van de achterzijde (de laatste in de rij) is afkomstig uit een internationaal persbericht en daarop is dus de 4G / LTE versie te zien. Dat is, voor zover ik weet, en uit het persbericht ook blijkt, geen Nederlandse spec van de One SV.

HTC-One-SV-a HTC-One-SV-Side-a HTC-One-SV-Side-b HTC-One-SV-Back

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.