Toestellen
15 augustus 2012 - Ron Smeets

HTC One S is de (EISA) Social Media telefoon van 2012-2013

De HTC One S is door de EISA uitgeroepen als de Social Media telefoon van 2012-2013. Daarmee volgt deze HTC de ChaCha op die er vorig jaar met deze prijs vandoor ging. Ben ik het daar mee eens? Mwah, niet helemaal.

Natuurlijk, vrijwel alle huidige smartphones hebben een prima Social Media integratie. Daarbij maakt het nauwelijks uit of ze nu op Android (met een 'eigen' UI), iOS of Windows Phone draaien. De integratie van Twitter, facebook en andere social media tools is over het algemeen prima geregeld.

Toch ben ik nog altijd van mening dat de integratie op Social Media gebied bij Windows Phone beter, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker werkt. Dat is deels natuurlijk een subjectief oordeel en het hangt ook af van wat je gewend bent. De HTC ChaCha, die overigens geen groot succes was, had een fysieke facebook (social media) toets. In dat opzicht kon ik de keuze van de EISA vorig jaar wel begrijpen. Bij de HTC One S ontbreekt die 'knop'. Dan denk ik dus dat Windows Phone haar Social Media integratie beter voor elkaar heeft dan HTC bij haar One Series toestellen.

Nogmaals, het werkt op vrijwel alle smartphones prima maar qua gebruiksvriendelijkheid vind ik Windows Phone de nummer 1 op dat gebied. Ik hoor natuurlijk graag welke toestellen jullie gebruiken en wat jullie de meest gebruiksvriendelijke, en complete, social media integratie vinden. HTC Sense, Samsung TouchWiz, de iPhone of toch ook Windows Phone? Reageer er maar op los!

Het persbericht over de HTC One S als Europese Social Media telefoon 2012-2013:

Utrecht, 15 augustus 2012 - De HTC One S is uitgeroepen tot ‘Europese Social Media telefoon van 2012-2013. Deze titel is toegekend door de European Imaging and Sound Association (EISA). Het is de tweede keer dat HTC de prijs wint in deze categorie. Vorig jaar werd de HTC ChaCha bekroond.

“De belangrijkste focus voor HTC is het leveren van de meest persoonlijke mobiele ervaring aan consumenten”, zegt Mark Moons, Regional Director HTC Benelux. “We willen mensen met elkaar verbinden en het hen zo makkelijk mogelijk maken dagelijks snel en eenvoudig content via een mobiele telefoon te delen. We zijn dan ook verheugd deze award voor de tweede keer in ontvangst te mogen nemen en danken onze klanten voor hun continue steun aan HTC.”

Innovatiekracht
De titel ‘Europese Social Media telefoon 2012-2013’ erkent de innovatiekracht van HTC bij de integratie van social media, social networking en de mogelijkheid om eenvoudig verschillende sociale netwerken met elkaar te verbinden. Tegelijkertijd is het delen van content en sociale interactie heel eenvoudig met de HTC One S.  

De EISA bestaat uit een samenwerking tussen 50 special interest magazines uit 19 Europese landen. Ieder jaar beslissen de hoofdredacteuren van deze magazines welke producten die gedurende het jaar zijn geanalyseerd, de prestigieuze prijs hebben verdiend. Meer informatie over de EISA en het selectieproces voor de awards is hier te vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.