Toestellen
19 juli 2013 - Redactie MobileCowboys

HTC One Mini(maal) verschil met grotere broer One

HTC heeft gisteren de One mini aangekondigd, de Nederlandse telecom pers kreeg de gelegenheid om kennis te maken met het kleinere broertje van de One. Hoewel de One mini 15% kleiner en €250 goedkoper dan de One zijn de verschillen minimaal. Een eerst impressie van de kleine One die in September in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Tijdens de presentatie van de HTC One mini hield General Manager HTC Western Europe Mark Moons een verhaal over de verschillende successen van HTC en de One, waarbij de Taiwanese bewust gekozen heeft voor een aantal duurdere component in de smartphone zoals de speciaal voor HTC geproduceerde UltraPixel camera en de uni-body van aluminium om zo een luxe uitstraling aan het toetel mee te geven. Verder melde Moons de HTC One Red in september op de markt zal verschijnen, een rode variant van de One, en natuurlijk de One mini. Het toestel is heeft ten opzichte van de One dus een kleiner scherm een iets minder krachtigere processor.
HTC_One_mini
Als je de One en de One mini naast elkaar legt valt op dat de One mini een rand van polycarbonaat heeft wat het design van het toestel niet echt ten goede komt. De achterkant van het toestel is nagenoeg gelijk aan zijn grotere broer de flitser zit op een andere plaats en het Beats logo is in het grijs ipv rood maar dan heb je het wel gehad. Aan de voorkant zit het 4,3 inch scherm met 1280x720 pixels een 1,6 megapixel front-facing camera en twee stereo speakers.
HTC_One_mini_vs_HTC_One
In de tijd dat ik de One en One mini naast elkaar kon gebruiken merkte ik wel iets verschil in snelheid maar zeker niet hinderlijk. Onder de motorkap van de One mini zit een 1,4GHz Qualcomm Snapdragon 400, de MSM8930 en 1GB RAM, de HTC One heeft een 1.7 GHz Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 2GB RAM en de opslagruimte is 16 GB ipv 32GB bij de HTC One. Wat de One mini ook minder heeft tov de One is geen Optische beeld stabilisatie, IR om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken voor je TV, en NFC. Uiteraard is de accu kleiner 2300 mAh in de One en 1800 mAh in de One mini. De One mini heeft wel dezelfde UltraPixel camera maar ook BlinkFeed en BoomSound waardoor het toestel wel de One beleving heeft zoals zijn grotere broer.
HTC%20One%20vs%20HTC%20One%20mini
Waarom een een kleinere versie? Een van de redenen is prijs, hoewel het zeker geen goedkope mini is (449 euro) is het een toestel voor mensen die geen 600/700 euro voor een smartphone willen uitgeven maar wel een mooi en compleet toestel willen hebben. We zullen in de komende tijd een review exemplaar ontvangen zodat we de One mini beter aan de tand kunnen voelen toch heb ik een korte video gemaakt om een beetje een indruk te krijgen van de de One mini en zie je hem naast de HTC One.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl