Geruchten
03 mei 2014 - Ron Smeets

HTC One Mini 2 krijgt een 13 megapixel camera

Uit een gelekte foto's van de HTC One Mini 2 blijkt dat de compacte variant van de One (M8) geen duo camera heeft. Als de geruchten kloppen en de plaatjes echt zijn tenminste.

Nadat de Taiwanese fabrikant tot twee keer toe de camera plank op haar vlaggenschip een beetje mis geslagen heeft zou nu besloten zijn om het eerstvolgende toestel, de One Mini 2 dus, uit te rusten met een 13 megapixel camera.

Verder zouden ook een 4.5 inch 720p scherm, 1.4 GHz quad core processor met 1GB RAM, 16GB intern geheugen, Android 4.4 KitKat en HTC Sense 6 tot de specs van de nieuwe One Mini 2 behoren.

Natuurlijk is het afwachten tot de officiele onthulling en berichtgeving van HTC over de nieuwe One Mini, maar ik zou het niet gek vinden als de fabrikant inderdaad de UltraPixel camera's, tijdelijk, gaat vervangen. Al was het maar om de technologie eerst goed door te ontwikkelen (en daar zullen ze in Taiwan echt wel al mee bezig zijn). In vergelijking met de meeste concurrenten presteert de 4.1 megapixel UltraPixel camera van HTC gewoon minder. Dat heb ik ook al enkele keren kunnen aantonen in cameravergelijkingen.

De twee gelekte foto's. Op het eerste kiekje zit het toestel in een (siliconen) cover. Het tweede plaatje zou een officiele persfoto moeten zijn, als de geruchten kloppen.

HTC-One-Mini-2-Rumor-0105 HTC-One-Mini-2-Rumor-0305

Bron (foto 2), Bron (foto 1)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.