Toestellen
04 juni 2015 - Ron Smeets

HTC One ME ziet het Chinese avondrood Kans is niet zo groot dat we deze HTC ook in Europa gaan tegenkomen

HTC heeft gisteravond in China weer een nieuwe variant van de nieuwste One onthuld. De One ME heeft, net als de One M9+ een home button met vingerafdruk scanner aan de voorzijde. Dat is niet de enige overeenkomst maar HTC heeft de One ME op bepaalde punten iets beter uitgerust. De processor is weer een 2.2GHz octa core chip van MediaTek, maar nu wel de nieuwe Helio X10. Het 5.2 inch scherm is nu voorzien van QHD resolutie (2560 x 1440 pixels).

De 20 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel mist de duo lens. Aan de voorzijde zit weer dezelfde 4 megapixel Ultrapixel camera die ook in de One M9+ te vinden is. Andere overeenkomsten zijn de 2840 mAh accu, 3GB RAM en 32GB intern geheugen met microSD optie.

De kans dat deze telg uit de One M9 serie ook naar Europa komt lijkt vrij klein. Ten eerste heeft HTC hier nog genoeg M9 voorraden liggen (flauw, ik weet het), en ten tweede denk ik niet dat veel potentiële smartphone kopers hier zitten te wachten op nog een One M9 variant.

Bron (HTC China, Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.