Geruchten
21 mei 2015 - Ron Smeets

HTC One M9 verkoopt minder goed dan verwacht Fabrikant gaat de productie mogelijk met 30% omlaag schroeven

De fabrikant heeft er zelf nog niets over gezegd, maar bronnen uit de 'supply chain' weten te melden dat HTC de bestellingen voor onderdelen van de One M9 mogelijk met 30% gaat verlagen. Dat zou te maken hebben met de tegenvallende verkoopcijfers van het nieuwe vlaggenschip en dat is eigenlijk niet zo verwonderlijk.

Vlak na de lancering in februari werd de HTC One M9 door veel critici al betiteld als een toestel met te weinig vernieuwingen. Uiterlijk leek hij veel te veel op zijn voorgangers en qua specs was het ook geen ultieme hoogvlieger.

Als de verkoop van de One M9 inderdaad (ver) achter blijft op de verwachtingen dan is dit de zoveelste tegenslag voor HTC. Bij de presentatie van de volgende kwartaalcijfers zal wel blijken hoe goed, of niet, de HTC toestellen gepresteerd hebben. Vooralsnog ligt er nog genoeg werk voor de kersverse, nieuwe, oude, CEO Cher Wang. Naast de steeds sterker wordende lokale en Chinese concurrentie (Xiaomi, Oppo, Huawei etc), lijkt het er nu ook op dat HTC dringend een nieuwe (design) weg moet vinden voor haar high end toestellen.

Naar aanleiding van deze berichten uit Taiwan daalde de koers van het aandeel HTC op de lokale beurs met ruim 1.5%, hetgeen zoveel kan betekenen dat de beleggers het niet geloven, of niet verrast zijn ;)

Bron